Now Reading
mermaidcore 🌊

mermaidcore 🌊

Ако миналото лято всички искахме да сме своя версия на Барби и всякакви нюанси на розовото (най-вече hot pink-ът) заляха гардеробите ни, тази година черпим инспирация за стила си от друга всеобща детска мечта – мечтата да бъдем русалки. Независимо дали сме си представяли, че сме мистичната, червенокоса дъщеря на Владетеля на подводното царство (отварям скоба да споделя, че финалът на оригиналната приказка за Ариел маркира първия път, когато сърцето ми беше разбито), или сме се оглеждали тайно няма ли най-сетне да ни порасне опашка при допира на някоя капка вода до кожата, почти всяка от нас е имала свой прочит на живота като свободолюбиво творение на морето.

Интригуващо е как феномен от поп културата може да диктува правилата в сфери, далечни на нея, и да оказва влияние върху консуматорското ни поведение. Така например търсенето по ключова дума „шах“ достигна до рекордни висини покрай Netflix сериала The Queen’s Gambit, а обсесията по предстоящия филм Barbie се превърна в обсесия по всичко розово.

Ето защо не е никак неочаквано, че нашумелият игрален филм за Малката русалка ни подтиква да преоткрием нейната загадъчна, дълбоко-океанска естетика и да я инкорпорираме в собствения си лайфстайл с хаштаг #mermaidcore – аутфити, вдъхновени от цветовете на залеза и морето, перли и раковини за аксесоари, пясъчни текстури и деликатния блясък на кожа, докосната от утринни слънчеви лъчи. Даже модните гиганти намигат към подводния океански свят при представянето на своите пролетно-летни колекции.

И за да не съм съвсем голословна, аз бих изиграла летния mermaidcore тренд ето така.

What's Your Reaction?
Awesome
0
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top