Now Reading
топ места с уютна атмосфера и вкусно хапване в софия

топ места с уютна атмосфера и вкусно хапване в софия

+5
View Gallery

Сещаш ли се за онзи кофти момент, когато си навън с приятелите / гаджето / кандидат-гаджето и някой зададе въпроса: къде да хапваме днес? После всички вадят телефоните и се започва едно скролване из Google препоръки и Instagram постове, защото, когато този въпрос е на масата, всички отговори просто се изпаряват.

В тази симпатична #wheretonom селекция съм ти събрала няколко софийски ресторанта, където храната е вкусна, атмосферата уютна и интериорът – приятен за очите и инстаграмабъл за фийда.

The Little Things, където малките неща, споделени с големи приятели, наистина имат значение. Никога не пропускам четирите дипа с топъл хляб, но каквото и друго да избереш, ще е супер. 

33 Гастронавта, особено когато е лято. Препоръчвам хумуса с чипс от сладък картоф, пълнения кадаиф и тортилата със скариди. 

Crazy Diamond е друга градска находка в любимото Оборище. През лятото обожавам малката кокетна градина с лампички, греещи над дървените маси, и свежата атмосфера, която създава яркожълтия цвят на къщата. И лете, и зима менюто е повече от чудесно.

Made in Blue, разположен в стара приятно реставрирана къща в сърцето на града. Ще го познаеш от пръв поглед, защото синята дървена фасада, както името подсказва, не може да бъде сбъркана. Отвътре, смятам, Made in Blue е изкуство мебели в различен стил, но перфектна хармония, музикални инструменти, хербарии и старинни портрети по стените. Храната пък е модерен прочит на класически рецепти от балкано-средиземноморската и арабската кухня. Наслада за очите, наслада за небцето. Можеш да опиташ също Made in Home – близък по концепция, но все пак достатъчно уникален, за да си струва посещението. 

Da!Organic, където изкуството и добрата храна са в унисон. Ресторантът предлага изцяло вегетарианско меню (важно, ако в компанията ти има заклети месолюбители), изключително артистична атмосфера и много приятна и тиха градина.

Qftetaria ще бъде по-добрият избор за месоядните приятелчета. Задължителен е сладоледът с кюфтета (едно от малкото проявления на месно ястие, които все още могат да ме изкушат). От предястията любими са ми баба Гануш и дядо Мануш, а ако не съм в настроение за традиционни кюфтета, залагам на такива от тиквички или нахут. 

Още идеи…

  • Cafe 1920
  • Spaghetti Kitchen & Bar
  • CAVA
  • Raketa Rakia Bar
  • Tables

Намери ли нещо полезно в материала? Остави ми обратна връзка с реакция. Ако искаш следващите #wheretonom селекции да достигнат до теб, последвай ме в Instagram или се запиши за нюзлетъра на Happy Twenty-Something.

What's Your Reaction?
Awesome
10
Excited
2
Great
3
Not Sure
3
Scroll To Top