Now Reading
(още) 5 идеи за брънч през уикенда

(още) 5 идеи за брънч през уикенда

Ще ви призная, че в моята глава уикенд автоматично се равнява на брънч. Почивните дни, които съм прекарала brunchless, се броят на пръсти. Защото така ми харесва (въпреки че банковата ми сметка не е много доволна) и защото уикендът е по-хубав, когато имам пред себе си ароматно кафе и вкусна доза калории. 

След първия едишън на 5 идеи за брънч през уикенда открих още няколко супер симпатични градски местенца – някои са съвсем нови на картата на София, други са добре познати на local хората. Това, което ги свързва: всички са много yum.

 

Café 1920

…или един безкрайно романтичен спот в един безкрайно неромантичен район. Концепцията на новото Café 1920 е да предостави своеобразно пътуване във времето, да създаде препратка между минало и настояще, като междувременно разбива стереотипите за Лъвов мост като неприятно и даже страшничко място. Повече по темата ви разказах в ей този текст. На 100% препоръчвам да опитате американските палачинки с шоколад, както и класическите бухтички в кошничка. Всичко това, разбира се, в комбинация с чаша капучино.

 

Tables

Отворило врати преди едва два месеца, Tables заслужено се превръща в любимец на градските бохеми. Обстановката е съвършеният дескрипшън на хипстърия, с изненадващи акценти като стенната инсталация от книги например. Като бонус през летните дни (или по-топлите есенно-зимно-пролетни такива) идва приятната тераса. Брънч менюто предлага разнообразни и предимно healthy нещица като яйца Бенедикт, тост с хумус, яйца и салатка и други, но моят глас отива при френския тост с шоколадов мус.

 

Taste Place

Ако ме попитате къде френч тостът ми е харесал повече в Taste Place или Tables, ще ми е невъзможно да ви отговоря. Защото и в двете местенца беше стра-хо-тен. Предложението на Taste Place обаче определено се отличи с това, че филийките бяха козуначени. Новият дом на вкусните изживявания се намира извън зоната ми на комфорт (разбирайте, извън Оборище и идеалния център), точно срещу мол Paradise. Поради което на този етап се отличава и с особено спокойна обстановка, без типичните за брънч местата опашки и притеснения дали ще си намерите свободна маса. Освен че чиниите са страшно красиво аранжирани, вкусът на храната не отстъпва на вида по точки. За следващото си посещение съм си набелязала палачинките, понеже нямаше как да пробвам всичко наведнъж.

 

FlipFlop

С това брънч предложение се връщаме обратно в любимото Оборище, в едно ново-старо местенце бар FlipFlop. Интериорът ми допадна със своята простота, а масичките със сигурност бяха големият и супер инстаграмабъл акцент. Препоръка за хапване: американски палачинки с кленов сироп, със сигурност няма да съжалявате.

 

Хлебар

Хлебар не е типичното брънч местенце, обаче не мога да пропусна тяхната емблематична закуска: бъркани яйца със сирене и домат, с току-що изпечено хлебче. Важно е да имате предвид, че я сервират точно до 12:00 ч. (и нито минута по-късно, както показва горчивия ми опит). Ако я пропуснете, все пак няма да останете капо, защото винаги можете да си вземете топла баничка или пълнозърнест кроасан с масло.

Вижте още: топ 3 места с вкусни палачинки в София

Последвайте ме в Инстаграм за още брънч идеи

What's Your Reaction?
Awesome
2
Excited
1
Great
0
Not Sure
0
Scroll To Top