Now Reading
5 идеи как да направиш Коледата по-вкусна

5 идеи как да направиш Коледата по-вкусна

В онези така далечни вече години, когато вярвах в белобрадия старец, винаги изтопурквах първа до украсеното дърво в коледното утро. Защото любопитството какви ли подаръци е оставил там за мен, гонеше съня от очите ми. Един от любимите ми символи на Коледа беше торбичката с лакомства – огромен Дядо Коледа, направен от шоколад, златни монети и свежи мандарини.

Колкото повече пораствах, толкова по-малко бе вълнението – писмата вече не бяха адресирани към стареца, а към мама и татко. Знаех и какво точно се крие под празничната опаковка, въпреки че майка ми всяка година минава през девет планини в десета, за да добави онзи магичен момент на изненада. Винаги прибавя нещо малко към подаръка, често през призмата на шегата – например миналата година под елхата за мен имаше… препарат за почистване.

Това, което някак липсва обаче, е вкусът на Коледа. Шоколадовите лакомства, измамните златни парици, свежите плодове. Може би защото вече са на една ръка (или един клик) разстояние – просто се протягаш и ги слагаш в пазарската кошница. Не зная дали днешните родители се сещат да сложат под елхата такива сладки пакетчета, обаче зная, че ние – като новите „дядоколедовци“, можем да върнем вкусното в Коледата на семейството и приятелите. Ето няколко семпли идеи как.

Приготви торбичка с класически вкуснотии

Съчетай традиционните неща от детството – шоколадовия Дядо Коледа, топчета, фигурки, че даже и някои ретро вкусове като бонбони Карамел Му например, в собственоръчно подготвена коледна торбичка с лакомства. Или пък се огледай за вече готови такива в близкия супермаркет. В случай че имаш по-healthy ориентирани хора сред приятелите и семейството, можеш да заложиш на микс от здравословни бисквити и десертчета. Така ще покажеш, че подаръкът ти е съобразен с техните предпочитания.

Добави ръчно правен шоколад от TimeHeroes

И тази година TimeHeroes предлагат своите шоколади с кауза (направени от ГАЙО), приходите от които подпомагат доброволческата платформа. Миналата Коледа именно това бе моят избор за подслаждащо допълнение към подаръците на семейство и приятели, тази… шшш. Ще ги намериш в обектите на Zoya и пекарните на ХлеБар, както и във фирмения магазин на ГАЙО.

Вземи ваучер за любимо брънч заведение

По този начин подпомагаш един малък бизнес, който е доставил много наслада на теб и близките ти хора, пък и foodie-тата сред приятелите и семейството надали биха отказали едни безплатни (за тях, нали) палачинки.

Поръчай коледна кутия с френски макарони от Chez Fefe

Ако искаш коледната торбичка с лакомства да бъде fancy af, нищо не казва „лукс и блясък“ повече от френските макарони на Chez FeFe. Предлагат различни сетове (включително и такива с вино и свещи, ако случайно си забравил нечий подарък), както и коледна торта-макарон. Не знам какво точно представлява, но звучи yum.

Заложи на домашното с джинджифилови бисквити, направени от теб

И понеже нищо не може да се класира по-високо (от емоционална, не от вкусова гледна точка) от домашно приготвените вкуснотии, това е последното ми предложение за теб. Времето, което си отделил, старанието, което си положил, обичта, вложена във всяка трохичка – ще бъдат оценени. Можеш да сложиш в хартиено пликче и да завържеш с канапена панделка, а пък ако имаш време и нямаш две леви ръце – всякакви украси като резенче сушен портокал, елхово клонче или дървена/порцеланова коледна играчка са бонус. Тук оставям една изпитана от мен рецепта за здравословни gingerbread cookies, а какво да разбираш под „изпитана“ – значи, че е достатъчно лесна, за да нямаш много къде да сбъркаш.

(Кредити за кадрите в тази публикация : Dilyara Garifullina | Tetiana Bykovets | Jordane Mathiew)

What's Your Reaction?
Awesome
0
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top