Now Reading
добрината винаги се връща: изпрати коледен подарък на дете в нужда

добрината винаги се връща: изпрати коледен подарък на дете в нужда

С аромата на свежи мандарини и познати мелодии на коледни песни поканих празничното настроение у дома. Неизбежно мислите се насочиха към въпроса, който се бе превърнал вече в любима моя традиция – а именно с каква празнична активност да изкажа своята признателност на петте хиляди човека, които са част от моето дигитално пространство.

Както всяка година, искаше ми се да открия онази специална нотка, която ще даде добавена стойност на превърналите се в клише Instagram игри. През 2019 г. това бе да подаря, заедно с най-харесваните от мен заведения, на няколко от вас същото красиво и вкусно изживяване, за което непрестанно ви говорех. Миналата Коледа пък обединих сили с любими брандове и пекарни, за да ви покажа как можете да подкрепите малките бизнеси в една тежка за тях година и същевременно да направите пълноценен подарък на важните хора в живота си.

Тази Коледа съм ви подготвила коледен advent календар. Обаче не какъв да е.

Коледен advent календар, но пълен с добрини.

Три седмици до Коледа, три доброволчески каузи, които можете да подкрепите и да получите подарък.

Тази Коледа искам да придам на думата giveaway едно по-стойностно значение, което тя имаше, преди да стане най-често използваната дума в социалните мрежи. Да дадеш, без да очакваш друго в замяна.

Тази Коледа заедно с малки брандове подкрепяме големи каузи.

Всяка седмица в оставащите три до Коледа ще „отварям“ по една нова TimeHeroes мисия, която можете да подкрепите с дарение. Голямо или малко, няма значение, защото добрината не се измерва в цифри. Вярвам също, че добрината винаги се връща. Ето защо, подкрепяйки каузата, се включвате в празнична томбола с подаръци, осигурени от малки български марки. (Тук отварям скоба, че за целта трябва да ми съобщите, че сте направили дарение – например със снимка на лично съобщение, или пък таг в Story, или както прецените, стига да стигне до мен.)

Да зарадваме деца, които иначе няма да открият подарък под елхата, с изненада в кутия от обувки.

Първата мисия, която ще подкрепим заедно със Савина от Savini Gelato, е посветена на най-ценното – децата. „Изненада в кутия от обувки“ е инициатива на Светла Паркър и Ан Грифин, две жени, които неспирно търсят начини да подпомогнат пострадалите по време на извънредното положение у нас. Конкретната мисия цели да зарадва около 300 деца от семейства в нужда с коледен подарък, какъвто те иначе не се надяват да получат.

Как да подкрепите мисията?

Можете да дарите подарък за децата в нужда от списъка на Ан и Светла (на възраст от 0 до 14 години, момичета и момчета), като го изпратите на адрес: гр. София, Младост 4, бл. 487 – офис на Еконт; Светла Паркър; 0892469086.

Нуждаят се от продукти за лична хигиена, лакомства, книжки, детско бельо (нужно ли е да уточнявам – ново?), играчки по ваш избор, комплекти за рисуване, пъзели, настолни игри и каквото друго би зарадвало едно дете.

Можете да изпратите подаръците без празнична опаковка, а ако искате да ги подготвите предварително, е нужно да опишете отделно какво съдържа пратката, за каква възраст са подходящи играчките и дали са за момче, или момиче.

Как да се включите в томболата за две gift карти на стойност по 50 лв. от Savini Gelato?

Освен удовлетвореност от извършеното добро, можете да спечелите също една от две подаръчни карти на стойност 50 лв., предоставена от Savini Gelato. Просто трябва да ми покажете, че сте участвали в мисията. На лично съобщение или публично, като ме отбележите в Story, това оставям сами да прецените. Срокът за участие в томболата е 8 декември.

(Текст с дребен шрифт: вярвам, че всичките пет хиляди човека сте прекрасни, но за да избегнем злоупотреби, ще искам да ми изпратите разписка за изпратената пратка от Еконт.)

Вярвам, че като общество можем да бъдем по-добри, по-съпричастни към другите. И съм напълно сигурна, че подкрепяйки ги с каквото можем и както можем, даваме и на самите себе си най-ценния коледен подарък: добрината.

Специални благодарности на Димитър (@longlitsense) и Ети (eti.illustrates), които се отзоваха на моята адски last minute идея, както и на Savini Gelato.

What's Your Reaction?
Awesome
2
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
Scroll To Top