Now Reading
гастро кръчма 1920, където храната е вкусна и раздумките са пивки

гастро кръчма 1920, където храната е вкусна и раздумките са пивки

+2
View Gallery

Когато един от любимите ти брънч спотове се сдобие с „доведена“ сестра – гастро кръчма за сладки раздумки и вкусна храна, не ти остава друго, освен да го посетиш.

Неделно грабнах фотоапарата, дъждобрана и зимното яке (защото юни сякаш е декември) и се запътих към закътаната локация в Лозенец. Първото ми впечатление беше, че макар и по-малка на възраст, „сестрата“ на Café 1920 определено се отличава с по-обширно пространство. По думи на Димитър, собственик на заведенията, новата Гастро Кръчма 1920 приютява над 120 души. Въпреки големината си обаче, градското местенце излъчва уют и онова желано усещане на интимност, което позволява разговорите да бъдат непринудени, спонтанни и истински.

Дъждовното време ни попречи да се настаним в приятната градина, която си представям като отлична „сцена“ на лежерно чилване през горещите летни дни. В обстановката се прокрадват препратки към стила на Café 1920 – например удобните столове в синьо, зелено и жълто, но цялостната концепция определено се различава. Новият ресторант е вдъхновен от колорита на кръчмите такива, каквито са били едно време – не просто място, където да хапнеш, а уютен дом на задушевни разговори и дълги разпивки.

Димитър е запазил, разбира се, своето отношение към храната и в менюто се преплитат все същите ценности – модерен прочит на българската традиция, поднесен изкусно и създаден с продукция от малки местни производители.

Любителите на месцето ще оценят разнообразието от сочни ястия. На нашата маса обаче бяха поднесени изключително вкусни ориз с горски гъби и пушен кашкавал и качамак (отново) с горски гъби и крем извара, предшествани от кремообразен хумус върху препечен хляб с квас. Препоръчвам всичко от изброеното с две ръце.

Предястията ми грабнаха окото – кюфтенца с нахут, доматена салца, печени орехи и млечен сос; запечено овче сирене с филирани бадеми мащерка и мед… Оставих обаче опитването им за следващия път. А такъв – с убеденост мога да твърдя – ще има.

What's Your Reaction?
Awesome
2
Excited
0
Great
1
Not Sure
0

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme.
All Rights Reserved.

Scroll To Top