Now Reading
Altruist или новото urban кафене в града

Altruist или новото urban кафене в града

Когато в града се появи ново вълнуващо местенце за yumminess, обикновено съм “първа писта”. Броени дни след като Altruist Urban Café сложи своето пинче на картата на София, грабнах дамската чанта и му отдадох значимото внимание. И си заслужаваше, напълно си заслужаваше.

Разположено на ул. “Екзарх Йосиф” 49, в сграда с богата история (построена през 30-те години на миналия век), Altruist се отличава с красив интериор, високи тавани и огромни стъклени витрини. Особено ме впечатли това, че всеки детайл е добре обмислен и се вписва в общата концепция. Старинният усет на пространството е запазен и същевременно бива пречупен през призмата на съвремието. Белите стени са украсени с декоративни елементи в оригинален вид, а витрините – с модерни илюстрации на български творец. 

В своята същност Altruist представлява пекарна и urban кафене, което те посреща със стилна и уютна атмосфера, изкушаващ аромат на кафе и… нещо сладко, на което няма как да устоиш. Ще откриете наистина голямо разнообразие от занаятчийски печива и торти, като аз лично пробвах бисквитка с ядки, която мога да опиша единствено като БОЖЕСТВЕНА. Тук вмъквам още нещо, което ми допадна: чашките са суууупер кют. Белите чинийки на пръв поглед изглеждат съвсем обикновени, но всъщност имат много интересна и signature форма (леко издигнати в едната си част), което им придава елегантност. (P.S. Сигурно съм единственият човек, който би се впечатлил от това, but yeah). 

За тези от вас, които са fashion freaks, имам още една готина новина: Altruist ще приюти поп-ъп базара на FREA в понеделник, 28.09. Или казано иначе, хем ще ви е вкусно, хем ще си тръгнете с нещо хубаво под ръка.


Вижте още: Cake Lab или сладката история на една сбъдната мечта

Последвайте ме в Инстаграм

What's Your Reaction?
Awesome
0
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
Scroll To Top