Now Reading
брънчвай вкъщи почти като навън

брънчвай вкъщи почти като навън

Ако по дефиниция брънчът е практично (и вкусно!) съчетание на късна закуска и ранен обяд, в своята същност той е много повече от това. Любителите на градския живот ще потвърдят – брънчът е истинско кулинарно изживяване, чиито ключови думи са лежерно, апетитно, без угризения. Можеш да си подариш утро без аларма, да си избереш аутфит според настроението, да хапваш изкусителни прелести, без да броиш калориите, и да се потопиш изцяло в удоволствието с чаша просеко, нищо че часовникът показва преди обед. Най-важното обаче си остава само едно – социалният контакт с други себеподобни.

Независимо дали ще брънчваш с приятели, или ще си откраднеш час-два спокойствие в собствената си компания, брънч времето ти дава възможност да се социализираш по начин, който е съвсем отличителен от всеки друг. Даже обстановката в повечето ми любими брънч местенца предразполага активно към това – с миниатюрните пространства и нерядко споделени маси (в съзнанието винаги изскача Фабрика Дъга, нали?). Ето защо по време на социално дистанциране брънчът вкъщи просто не е същият.

Допитах се до някои от своите брънч фаворити за съвет с въпросителната:

как да превърнем брънчването на домашно в истински брънч експириънс?

И те откликнаха. Вадете лист и химикалка и четете надолу, за да сте тип-топ подготвени за следващия уикенд.

Фабрика Дъга

Как да преживеем брънча на Фабрика Дъга вкъщи? Първа стъпка: потърсете най-симпатичните хора в града и ги поканете вкъщи, уверете се, че всички са изключително добронамерени и готови да споделят масата си с вас, а защо не и разговорите… За съжаление, днес това е невъзможно! Социалната дистанция е необходимост, с която смятаме, че всеки трябва да се съобрази. Ето защо ви предлагаме алтернатива: поканете приятелите си вкъщи виртуално, чрез видео кол!

Според екипа Фабрика Дъга изгуби половината си душа, ограничавайки достъпа на гостите си, но в нея остана другата половина, хората, които се грижат за вас всеки път, когато решите да прекрачите прага. Днес баристи и готвачи са готови да минат през цяла София, за да стигнат точно до вашия дом или офис и да ви донесат частица от нея, за да може тя да стане отново цяла. 

Когато хората не могат да дойдат във Фабрика Дъга, Фабрика Дъга отива при хората. Като за начало може да си поговорите с баристите, които продължават да изпращат положителна енергия дори и дистанционно. Поръчайте мекички, ароматът им е толкова характерен, че много бързо ще ви пренесат на мястото. Грижливо ги подредете на масата вкъщи, поставете кактус и кофичка с прибори. 

Винаги сме смятали, че музиката е огромна част от преживяването, където и да сме. Фабрика Дъга избира Котарашки за най-динамичния период на брънча и Мерудия за по-лежерните моменти. Щастливи сме, че ни допускате в дома си в тези трудни времена, благодарим ви за доверието!

Поръчайте брънч с безплатна доставка на телефони: 02 4440556 и 0885100174

Повече във Facebook страницата на Фабрика Дъга

Boho

Boho е място за хората със свободен дух, които не обичат да живеят граници, които обичат да живеят спонтанно и които искрено се наслаждават на живота. Усещането за свобода, спонтанност и наслада от живота е заложено и в генетиката на брънча. За жалост, в момента е трудно да бъдем дотолкова спонтанни и свободни  колкото би ни се искало, но все пак насладата от живота си остава. 

Нашият съвет за един истински бохемски, домашен брънч не включва задължително яйца Бенедикт с перфектно разтичащ се жълтък и чаша мимоза. Бохемско е също да седнеш на терасата, да си пуснеш хубава музика, а на масата цяла тава сандвичи с кашкавал, шунка шарена сол и до тях айран и чаша студена ракия. 

Все пак ако ви липсва Boho атмосферата: 

1.     Пуснете си нашия Spotify плейлист клик тук.

2.     Всяка неделя можете да си поръчате от нашия брънч, който ще доставим до вашето вкъщи. А можете и да си приготвите сами каквото ви се хапва. Важното е да ви е вкусно.

3.     Обичаме цветни чинии и шарени маси.

4.     От бутилка просеко и 250 мл портокалов сок ще излязат добър брой мимози. Ние сипваме 30 мл фреш и отгоре допълваме чашата с просеко.

5.     Яжте, пийте и се забавлявайте и не забравяйте да спортувате.

Поръчайте неделен брънч с предварителна заявка в събота

Повече в Instagram профила на Boho

Taste Place

Още от самото начало за нас атмосферата и усещането, че си вкъщи, беше също толкова важна, колкото вкусът и качеството на храната, която предлагаме. Освен място за вкусове, Taste Place винаги е било и място за социални контакти, усмивки, място, което те спасява от забързаното ежедневие. Вярваме, че това усещане го пренасяме и в домовете на хората, като доставяме  брънч за вкъщи бързо и с усмивка. И още с първата хапка ги караме да изпитат миг на dejavu, което да ги пренесе в отминалите дни, в които бяхме заедно и мислите ни не бяха обсебени от онзи вирус.

За да направят дома си по-приветлив, ги съветваме да добавят свежи цветя на масата (това винаги повдига настроението), да излязат да брънчват на терасите си (ако разполагат с такива). Много магично се получава и ако си направят импровизиран пикник на земята в хола – одеалце, малко възглавнички, любимите брънч вкусотии и voila! 

Приканваме ги да поканят приятелите си на виртуален брънч, като им се обадят по телефона или по месинджър. Никога не е било по-лесно да се чуеш и видиш (макар и виртуално) с приятел, с който все не ви оставаше време да се видите на по кафе / бира.

Доставят безплатно в цяла София, всеки ден

Повече в Instagram профила на Taste Place

Вижте още: 5 градски места за хубаво кафе за вкъщи

Последвайте ме в Инстаграм

What's Your Reaction?
Awesome
0
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
Scroll To Top