Now Reading
5 градски места за хубаво кафе за вкъщи

5 градски места за хубаво кафе за вкъщи

Chucky’s Coffee & Culture

До преди месец положението беше следното: ако не можете да ме откриете в Bug Coffee през уикенда, то шансовете са, че ще ме намерите в любимото скришно Chucky’s на ул. 20-ти април. Слагайте го в списъка с must-visit след края на социалното дистанциране, хора. Към момента работи единствено локацията на ул. Христо Белчев №29 (с работно време от 10:00 до 14:00 ч.). Пликове кафе за вкъщи можете да закупите както от кафенето, така и онлайн – с доставка в същия ден и то безплатна при поръчки над 60 лв. 

Dabov Specialty Coffee

Йордан Дъбов е изявен авторитет в света на специалното кафе – член е на асоциацията Alliance for Coffee Excellence и е единственият български съдия в дегустаторското жури на конкурса за най-добри кафета в световен мащаб Cup of Excellence (откъдето идва и категорията спешълти кафе – за да е такова, то трябва да спечели определен брой точки). Изобщо историята е доста интересна, клик

Back on topic, много градски местенца избират да популяризират кафе културата именно чрез бранда Dabov. На първо четене се сещам например за Фабрика Дъга и Старата госпожа. Онлайн можете да се сдобиете със специално кафе Dabov тук, като текущо имат безплатна доставка и 10% отстъпка на пакетите от 1 кг. 

Coffero Coffee Roasters

Друг локален бранд за спешълти кафе (и не само) е Coffero – може да сте го опитвали например в Gelato & Latte. Онлайн магазинът им работи с пълна сила + до  20% отстъпка и безплатна доставка. 

И за финал, FYI, Starbucks също дават опцията за доставка до вкъщи на готова напитка чрез Takeaway и FoodPanda. На мен ми е малко странно (няма ли да изстине така любимата ми Mocha примерно?), но пък е вариант, особено ако сте Starbucks-addicted. 


Вижте още: как да изненадаш своите birthday pals в момента, подкрепяйки малките бизнеси?

Последвайте ме в Инстаграм

Pages: 1 2
What's Your Reaction?
Awesome
0
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
Scroll To Top