Now Reading
5 градски места за хубаво кафе за вкъщи

5 градски места за хубаво кафе за вкъщи

Specialty кафе за вкъщи, моля.

Казват, че животът е твърде кратък, за да пиеш кофти кафе и да имаш скапани сутрини. Толкова изтъркано клише, което крие толкова много истина. Ей за това му давам thumbs up.

В последната година придобих особена чувствителност към качеството на кафето, което ми бууства деня, без да претендирам за особени знания по темата. Просто има кафе, което ме кефи, и такова, което не ме. Тествайки селекцията на спешълти кафе Dabov, която получих като коледен подарък, малко по малко започвам да усещам и разлика между кафетата спрямо характерните вкусове и аромати на тероара. Доста е вълнуващо всъщност.

В контекста на текущата ситуация на соушъл дистанциране, едно от нещата, за които си мечтая най-силно, е да изпия чаша добре приготвено капучино в някое от любимите ми местенца. И понеже това няма как да се случи, а лично аз не съм фен на takeaway концепцията (някои от долу споменатите симпатяги я предлагат, ако вие сте), ми остава опцията да се сдобия с ценна пратка – пакет хубаво и качествено кафе, и сама да поема ролята на бариста (kind of).

В този текст съм ви събрала моите топ фаворити – някои от които се водят в категорията спешълти кафе (с много високо качество) и всичките от които имат специално отношение към продуктите, които предлагат. И това също ме кефи.  

Drekka

Drekka е магазин за спешълти кафе, чай и шоколад. Ако искате да грабнете готова напитка за вкъщи, физическата локация на ул. Уилям Гладстоун №60 работи с ограничено работно време (вижте го тук), иначе доставката за град София е безплатна и в същия ден. Мега! 

Bug Coffee

За симпатягите от Bug Coffee съм ви разказвала и преди. Въпреки че имат пекарна за специално кафе от много по-дълго време, двамата братя отварят собствено кафене на ул. Асен Златаров №19 преди по-малко от година. Съвсем честно мога да кажа, че виждам огромно развитие от началото към днешна дата. И също толкова честно ще споделя, че ми липсва неделната традиция да си прекарвам лежерно следобеда там, изпивайки N брой чаши капучино. Можете да ги съпортнете на място с takeaway напитка или да си вземете пакетирано специално кафе за вкъщи, също и онлайн.

Има още. Чети нататък…

Pages: 1 2
What's Your Reaction?
Awesome
0
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
Scroll To Top