Now Reading
приятелство по време на пандемия

приятелство по време на пандемия

Рожден ден по време на пандемия със сигурност не попада в графата “неща, които някой си мечтае да му се случат”. Настоящата ситуация suck-ва на много нива, а за късметлиите рожденици – на едно отгоре, особено ако живеят сами или не са в изолация с близките си хора. С правилния attitude и с по бутилка вино на човек, виртуалното Facetime парти може да бъде определено запомнящ се начин за отпразнуване на рождения ден. 

В този текст обаче си зададох въпроса

как ние, като едни добри приятели, можем да превърнем празника на нашите birthday pals в малко по-симпатичен, като същевременно ударим едно рамо на любимите си малки бизнеси? 

 

И всичко това, спазвайки разумен social distancing.

 

Брънчвайте заедно at home

Birthday brunch-ът е класика, а birthday brunch at home е нейният контемпорари прочит. Можеш да изненадаш своето приятелче рожденик с вкусотия от любимо заведение, а още по-хубаво ще е да споделиш експириънса с него, виртуално, разбира се. Брънч с доставка предлагат например Фабрика Дъга, Wonderland и Taste Place

 

Изпрати Take-a-cake сетче за рожденици

Сетчето за рожденици на Take-a-cake е един от скритите ми козове по всяко време на годината (защото кой не обича великолепни мъфини, честно?!), а в момента е по-подходящ от всякога. Можеш да добавиш и картичка с послание. 

 

Ако е подарък, нека е handmade 

Някъде бях прочела, че когато избираш хендмейд подарък, купуваш повече от продукт – купуваш една сбъдната мечта. В текущата ситуация – подкрепяш един създател да продължава да мечтае. Събрала съм ти няколко любими български брандове, които да те инспирират в търсенето на идеалния подарък:

 

> комплект 100% натурални body butter & body scrub от PlantOn (силно препоръчвам лавандуловата серия)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PlantOn 🌿 (@plant_on_) on

> някоя от прекрасните хендмейд чанти на Crupon (имат и много интересни аксесоари от рециклирана Washable хартия)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crupon (@cruponsandals) on

> ароматна свещ от I/ITEMS 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by I/TEMS (@itemsdesign) on

> дървена папионка за мъжките приятелчета от дървАРТ 

> магазинчето за подаръци “Красота и настроение” също се дигитализира, можеш да разгледаш тук

 

Ели @ mademoisellie се е заела със задачата да представи селекция на български брандове в своята блог поредица #ShopLocal – следи я, защото там ще откриеш още inspo за подаръци със смисъл.

 

Изненадай го с цвете (ама в кашпа, за гледане)

Ако твоето приятелче си пада по цветарството, няма как да не се изкефи, ако на вратата му “цъфне” такова изненадващо подаръче. Наскоро ми попадна едно Instagram магазинче, Plant Dealer, което предлага цвете + кашпа + доставка = всичко в комплект, както се казва.

 

Подари ваучер за бъдещо ползване

Въпреки че слагам ваучера най-долу в класацията си с подаръци (тъй като за мен му липсва чар и не ми е достатъчно “лично”), в момента той е особено добър вариант. Немалко бизнеси създават тази опция за екпсириънси (купи сега, използвай по-късно), като например Hermes Holidays и Skapto – те пък предлагат бургер бондове или три вида gift карти със специални отстъпки. 

 

И в този ред на мисли препоръчвам да следите доброволческия проект COVAID, където ще откриете полезна информация за актуалните промоции и оферти на заведения, магазини и малки независими бизнеси по време на кризата с Covid-19.

 

В моменти като този е по-важно от всякога да застанеш до любимите си хора – и до любимите си бизнеси, макар и отдалеч. А малките жестове имат голямо значение.

 

Вижте още: брънч по време на карантина? Ето любими cooking блогове за inspo

Последвайте ме в Инстаграм

Заглавен кадър: Nynne Schrøder @ Unsplash

What's Your Reaction?
Awesome
0
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top