Now Reading
брънч по време на карантина?

брънч по време на карантина?

Ако съдим по Instagram Story-тата в последните дни (моите включително), всички правят точно три неща: водят socially distanced, диджитъл разговори с приятели, чистят и готвят. Даже хора като мен, които не са познати като страстни любители на кулинарията, изглежда откриват особения чар на домашно приготвената храна, вдъхновени от скучната алтернатива: нищоправене. И липсата на отворени брънч местенца, ofc. Времето минава по-бързо и по-приятно в кухнята (това не съм вярвала, че ще го кажа ever), а резултатът понякога е доста вкусен за консумиране.

Водена от тренди максимата:

по време на карантина

всеки ден е ден за брънчване,

събрах няколко нашенски и чуждестранни кулинарни блога, които инспирират моите фууди експерименти, докато практикувам social distancing. 

 

Minimalist Baker

Minimalist Baker е най-скорошното ми откритие и към момента – най-вълнуващо такова. Неделният ми брънч беше именно по тяхна рецепта: пухкави бананови палачинки. Моите се получиха крайно не-instagrammable, но пък на вкус бяха супер. Задължително хвърлете поглед на рецептите за gluten-free banana bread и vegan banana french toast с пет съставки + имат и полезна секция с how-tos за начинаещи.

 

Anna’s Wholesome Boho Life

Друг голям вдъхновител ми е Anna от @annas_wholesomeboholife. Нейният профил е истинско inspo за природосъобразен живот и веган вкусотийки. Въпреки че не съм голям любител на чиата, рискувах с нейна рецепта за шоколадов чиа пудинг – резултатът беше yum yum. Харесала съм си и други рецепти (като тези лесни cookies), обаче чакам следващия свободен слот на eBag.bg (#coronaшегичка, не може без), за да се сдобия с всички съставки.

 

Божана Кацарова

Божана ми е абсолютен girlcrush и съм супер хепи, че “разбива” скуката на изолацията, като показва якички рецепти. Особено ми хареса неделната “influencer breakfast” – oatmeal с плодове. Ще се пробва. Плюс, че самата Божана е супер свежа личност за следване.

 

Bianca Zapatka

Bianca Zapatka е още един vegan food блогър, който препоръчвам с две ръце да последвате. Само един скрол във фийда й и ще сте на първа линия пред печката. Черпя от собствения си експириънс. В следващите дни на карантина съм си набелязала две рецепти, с които да подложа на тест кулинарите си умения – шоколадово-бананови палачинки и шоколадов zucchini bread. Веган френч тостът също звучи мега вълнуващо. Част от нейните нещица са малко некст левъл, т.е. вероятността да не ти се получи, е голяма. But oh well, и без това най-вероятно вече всички сме изчистили каквото е имало за чистене, някои вече и по два пъти (а други даже и таваните, #insidejoke) – така че е време да запретваме ръкавите и да рискуваме.

 

Други блогове, които си струва да чекнете

 

Food By Maria и нейните обещаващо вкусни, vegan рецепти

COOKIE + Kate също има добри vegetarian попадения

Deliciously Ella е блог, който всеки себеуважаващ home chef трябва да знае

High Heels Baking от Лора Капустина (финалистка в петия сезон на MasterChef)

Cooks & Bakes от Дани (позната още като @hey.daniellaa)

Healthylicious от Анелия – в списъка ми с must-try са рецептите за нахутени палачинки и тост със сладък картоф.

 

Ако имате още хрумки, пишете ги в коментарите или на лично в Instagram.

 

Вижте още: топ 3 места с вкусни палачинки в София

Последвайте ме в Инстаграм за още брънч идеи

 

Заглавен кадър: Jeff Sheldon @ Unsplash

What's Your Reaction?
Awesome
0
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
View Comments (4)
    • хахаха, и без това #beachbody-то няма да ни е нужно 🤷‍♀️ поне да ни е готино 😁

  • @tasty.with.dolly страничка,която ме вдъхновява всеки ден! Има голямо разнообразие от закуски и вкусни брънч идеи! 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top