Now Reading
Cake Lab или сладката история на една сбъдната мечта

Cake Lab или сладката история на една сбъдната мечта

Особено много се кефя на местенца, които – освен супер интериор и впечатляващи yum предложения – имат и вълнуваща, истинска, човешка история. Натъкнах се на Cake Lab, новата сладкарница на София, случайно в една пряка на Витошка, но ми отне около три-четири месеца да се наканя да я посетя. Посрещнаха ме с топла усмивка, витрина, отрупана с изкусителни десерти, и приветлива обстановка. Свежите букетчета от кокичета по кръглите, кукленски масички ми стоплиха сърцето, а вкусното капучино – стомаха. Какво повече да иска човек?

 

Успях надве-натри да поговоря със създателите на Cake Lab – Катя и Хриси, които ми споделиха, че сладкарницата е наистина тяхна сбъдната мечта. И понеже ми се стори много интересно, задълбах в темата и ето ви история. Истинска и съвсем човешка, която мен лично ме вдъхнови. Надявам се – вас също.

 

Първата въпросителна, която ми идва наум, когато чуя името Cake Lab, е: защо Lab?

 

Катя и Хриси се познават от 1997-98 година, работят дълго време в голяма фармацевтична компания. И двете споделят огромна страст към готвенето, която пък няма нищо общо с “нормалната” им работа. Когато Хриси решава да напусне и да преследва мечтата си за собствена сладкарница, Катя пък избира да я последва. И ето как на улица Кърниградска №14 се появява новата лаборатория за вкусотии – Cake Lab, с леко намигване към досегашната им професия. Ей на това му викам смело решение.

Почти всичко се случва много бързо и с помощта на приятели – договорът за наем е прегледан от тяхна приятелка брокер, столовките са ушити от друга, трета пък е направила сайта. Ако скролнете страницата, ще видите текст: направено от кака ви Димитрина.

 

И това обобщава топлата, приветлива симпатичност на Cake Lab. 

 

 

Катя и Хриси “забъркват” както автентични рецепти от старите книги – френска селска, гараш, тирамису и крем брюле, така и семейни такива на техни приятелки, например лимонова и кестенова торта. (Тук вмъквам, че аз опитах кестеновата и бях оча-ро-ва-на.) Веган творения като морковената торта също са част от разнообразното меню. Не се страхуват да експериментират – променят съставките по свой вкус, олекотяват кремовете. Както ще забележите и на техния Instagram акаунт – сладките изкушения на витрината всеки ден са различни. Което пък е супер свежо и можеш да опиташ нещо ново, когато и да минеш покрай сладкарницата. А пък ако ги последвате, както правя аз, всеки ден ще си мечтаете да минавате оттам.

За няколкото месеца, в които се подвизава в малката и уютна пряка на Витошка, Cake Lab си спечели не само много верни почитатели (мен включително), но и номинация в наградите на Go Guide.

Или казано накратко – ако искате да вкусите сладката страна на живота, добавяйте Cake Lab към плановете за уикенда.

Вижте още: любими заведения на улица “Оборище

Последвайте ме в Инстаграм за още yummy идеи

What's Your Reaction?
Awesome
3
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
Scroll To Top