Now Reading
идеи за коледни подаръци, на които ще се изкефите. for real.

идеи за коледни подаръци, на които ще се изкефите. for real.

Животът беше твърде лесен, когато бяхме малки. Пишеш писмо до Дядо Коледа под напътствията на мама и в коледното утро се събуждаш в 7:30 часа от вълнение да разбереш дали си бил достатъчно послушен през изминалата година. Ще ви призная, че вярвах в белобрадия старец до 11-годишна, въпреки че към края на “вярващия” си период изпитвах сериозни съмнения. В първи клас даже се сбих (дребосъчната аз!) с един съученик, защото техните бяха побързали да му разбият детските представи за това, кой слага подаръците под елхата, и той упорито предаваше своя knowledge в класната стая. Иначе не съм агресивна. Честно 🙂 

Та, лесно беше. Истината е, че онова искрено и детско вълнение да не знаеш какво ще получиш ми липсва, онова вълшебно усещане на изненада, когато разопаковаш кутията и вътре откриваш нещо мега яко (кукла Барби, примерно). С всяка изминала Коледа подаръците се превръщат в нещо “полезно”, което хем искаш, хем някак… не ти е съвсем коледно. Бих се зарадвала на крейзи чифт Happy Socks, де. А пък ако се чудите какво да подарите на близките си (или пък тактично да им намекнете да ви подарят), споделям ви няколко свежи идеи за коледни подаръци, на които ще се изкефите. For real.

 

Експириънс подаръците стават все по-тренди

 

и има защо – материалното се изчерпва, но споменът за яко изживяване остава завинаги. В този ред на мисли се сещам за две-три куул и много affordable неща, за които можете да купите gift карти.

Disaster to Master е серия от класове за коктейлни ентусиасти, която @bibons организира. Всяко събитие има своя специфична тема – първо научавате теоретичната част, после идва забавното – заставате зад бара и си приготвяте собственоръчно и под надзора на бармана тематичния коктейл. Gift картата струва 38 лв. и важи за един участник. Повече информация ще откриете в техния Instagram профил, ей тук.

Credits: Disaster to Master

Докато си говорим за алкохол, не мога да пропусна и рисуване с вино като мега куул подарък. С две ръце ви препоръчвам Dali Vino – вместо да избирате картина, можете да си поръчате ваучер на избрана от вас стойност (минималната такава е 35 лв., като тази сума ще стигне на един човек за едно посещение). Повече, тук.

Друга криейтив идея за wanna-be арт хора като мен е рисуване на керамични съдове в matzalo (отново с чаша вино в ръка). Ваучерът може да е между 20-25 лв. за един човек, като сумата варира от избора на керамика. Скачайте на линка за повече инфо.

Бордните игри са някъде на границата между експириънс и материален подарък,

 

но пък обещават fun за всички на масата. Попадна ми наскоро един сайт с бая голям асортимент от настолни игри – elephantbookstore.com. Не съм го пробвала, затова не знам дали го препоръчвам, но пък ако някой го знае и си е поръчвал – да сподели мнение. 😉 

Доста симпатична идея са и conversation картите, с които ще разчупите чит-чата в компанията. @ipsyrm съвсем скоро пуска свои conversation cards от 100 карти в 5 категории, можете да следите нейните kitty.talks тук. Аз бих се изкефила и на 30-дневно предизвикателство to slow life – кубче с тридесет идеи как да забавите темпото и да се радвате на малките удоволствия в живота. 

Ако пък просто искате да добавите елемент на изненада към основния подарък, аз бих се спряла на нещо малко и готино – например ръчно направен български шоколад. Gaillot Chocolate са ми безспорен любимец, а най-якото е, че всяка година пускат лимитирана серия млечен шоколад с коледни подправки и супер симпатични опаковки. Те са нарисувани от децата в Дневен Център Олга Скобелева, а 1 лв. от всяка продадена бройка отива за благотворителна кауза. Ще ги откриете в Laika.bg и в други магазини.

Credits: Laika.bg

И за финал – картичка, разбира се. Наскоро попаднах на Instagram профила на maznobg и съм 100% hooked. Имат доста оригинални хрумки, които искрено ме забавляваха. Допадна ми, че имат промо, ако поръчате няколко картички, а доставката е напълно безплатна. Ей тези долу са ми абсолютни фаворити. 

*Нито един от горните линкове не е affiliated.

Вижте още: 7 неща, които да направиш тази Коледа

Вдъхновете се с: 5 идеи за брънч през уикенда

Последвайте ме в Инстаграм 

What's Your Reaction?
Awesome
1
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top