Now Reading
три любими места за кафе в София

три любими места за кафе в София

“Morning’s here… Oh, the morning’s hereee!”. Ако сте също толкова Friends addicted като мен (признавам си, че съм гледала всички сезони поне десетина пъти), най-вероятно в главата ви зазвучаха гласовете на Joey и неговия чернокож съсед, припяващи си в синхрон през прозореца. В една такава ситуация си мисля, че реакцията ми ще бъде повече тип „Rachel“ или казано иначе, „пич, моля те, млъкни“. Обаче всъщност съм много off topic-а на тази статия, която е посветено на онази едничка и неизменна причина за щастие сутрин, а именно – кафето. (Знаете ли, че според фен на Friends в сериала са консумирани 1,154 чаши кафе, а рекордът за най-много изпити чаши държи Phoebe – която впрочем е моят spirit animal?)

Та, кафето. Ще ви призная, че за първи път опитах този мега специален еликсир на щастието едва на осемнадесет и в началото си го подслаждах с около половин захарница. След време осъзнах, че

и горчивото в живота си има своя чар

Пия  си кафето чисто или с мляко ever since. Обаче истински започнах да разбирам кафето и неговия смисъл, когато се „запознах“ с термина specialty coffee или наистина страхотно кафе, което отговаря на най-високите стандарти в индустрията. Не съм кой знае какъв разбирач и хич няма да се правя на такъв, но със сигурност знам едно – щом чакам с нетърпение уикенда, за да се отбия за чаша капучино в някое от любимите ми три кафенета в София, значи кафето там е наистина добро.

Chucky’s

Chucky’s Coffee ще откриете на няколко локации в София, всяка от които си има своя концепция и съответно – носи различно усещане. Ако сте в настроение да пийнете чаша хубаво кафе набързо, централният coffee store на улица „Христо Белчев“ е вашият правилен избор. За хората, които обичат да се мотаят, да си отпиват от кафето бавно и да разтягат локуми с приятелите, препоръчвам малко закътаната локация на улица „20 април“.

 

Drekka

Капучиното в Drekka е истинско вълшебство, което просто трябва да се опита – и още повече в комбо с вкусните бисквити, които предлагат. Drekka (намира се на улица „Уилям Гладстон“) изглежда и е повече магазин отколкото кафене, поради което не бих използвала думата „уют“ за описание, но пък за сметка на това впечатлява с изчистен и ултра модерен интериор. Любими са ми сините стени и под, мраморните маси и мега интересните чаши, които много ми се иска да опиша на форма, но с геометрията сме жестоко скарани.

 

Bug Coffee

Появило се от сравнително скоро на картата на моето толкова любимо Оборище, Bug Coffee на улица „Асен Златаров“ си спечели титлата „неделна традиция“, която спазвам с малки пропуски. Освен вкусно specialty кафе, прясно изпечено от самите тях, предлагат също дребни изкушения като шоколадово брауни и френски макарони. Истински ми допада спокойната, някак непретенциозна обстановка и често прекарвам по няколко часа на дървената пейчица, облегната на цветните възглавници и отпивайки ароматно капучино.

 

Прочетете още за Bug Coffee

Вижте още: Café 1920, където се срещат минало и настояще

Последвайте ме в Инстаграм за още yummy идеи

What's Your Reaction?
Awesome
1
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
Scroll To Top