Now Reading
#топ3: НЕскучни идеи за срещи с приятели

#топ3: НЕскучни идеи за срещи с приятели

Лятото винаги е било любимият ми сезон – топлите слънчеви лъчи носят онзи позитивен вайб, който те зарежда с добро настроение и желание да сграбчиш колкото можеш от възможностите на живота. Съдейки по собствения си опит и наблюдения обаче, чистосърдечно признатият мързел и усещането за комфорт водят мен и приятелската компания към познатите места и все същите чил дейности като петъчния бар на ъгъла и наргилето с удобните диванчета. Не че някога бих отказала студено “Блъди Мери” (което наскоро преоткрих като любима опияняваща напитка). И все пак…

 

какво да правим тази вечер

е въпрос, който може да има

различни и много яки отговори.

 

В следващите параграфи ви предлагам няколко нестандартни и свежи идеи за срещи с приятели, с които да разчупите рутината на петъчната вечер.

 

Преоткрийте артистичните

си таланти с чаша вино

 

 

Независимо дали имате такива, или не сте хващали четка за рисуване от втори клас, времето, прекарано в мацане по бялото пано, докато отпивате от чаша добре изстудено вино, е прооосто безценно. В София вече се появиха доста арт ателиета, където ще рисувате избрана картина под напътствията на майстор художник, а крайният резултат най-вероятно ще е повод за шеги седмици наред. Това артистично занимание всъщност е супер освобождаващо и забавно, което го превръща в страхотна идея за разчупена среща с приятелите.

На мен много ми допадна експириънсът в DaliVino – препоръчвам го на 100%, но можете също да дадете шанс на Bar Rosso (първият такъв бар в София) или L’Artistique.

 

Разведрете настроението

със стендъп комедийно шоу

 

Казват, че смехът сближава хората, и аз съм напълно съгласна с тази теория. А какъв по-добър начин да скрепиш приятелските отношения от шоу, посветено на остроумни смешки? Стендъп комедията като артистично изкуство става все по-популярна в България, а колкото по-искрен е комедиантът, толкова по-качествен е неговият хумор. Първото ми стендъп шоу (нужно ли е да уточнявам – като част от публиката) беше “Черен хумор” в Стендъп Комеди Клуба. Истината е, че отидох леко резервирана, а на тръгване лицето ме болеше от смях, буквално. Предстоящите комедийни събития може да разгледате тук и не забравяйте да си оставите предразсъдъците и стереотипите вкъщи.

 

Предизвикайтe компанията

със забавни настолни игри

 

 

Съвременната nerd-geek култура си е създала свое местенце в София и то се нарича Abordage – кафене за фрийлансъри, което след 18:00 часа магически се превръща в бар за настолни игри. Първата асоциация е класическото “Монополи”, но се оказва, че съществуват десетки вариации на бордови игри, с които да предизвикате приятелите си. Времето минава неусетно, а в разгара на битката ще опознаете и другото лице на печелившите и на тези, които не могат да губят. Дори и да не сте почитатели на такива nerdy неща, нищо не пречи да опитате – в Abordage предлагат също куп съпътстващи занимания… пиене на крафт бири и медовина например 😉 Можете да ги откриете на улица “Веслец” 22 и е препоръчително… даже направо задължително да си направите резервация онлайн.

Вижте още: 5 идеи за брънч през уикенда

Последвайте ме в Инстаграм

What's Your Reaction?
Awesome
1
Excited
0
Great
0
Not Sure
0

© 2019 Issue Magazine Wordpress Theme.
All Rights Reserved.

Scroll To Top