Now Reading
coffee syndicatе, където ще откриеш най-яките еклери

coffee syndicatе, където ще откриеш най-яките еклери

+2
View Gallery

Когато посетих Coffee Syndicate за първи път в едно горещо юлско утро, бях убедена, че със сигурност няма да е за последен. Локацията е повече от перфектна – насред старинния център на София, на няколко крачки от Градската градина, с прекрасна гледка към елегантната сграда на БНБ – като изписана картичка, която носи усещане за друго време и друго място.

Няколко седмици по-късно се отбих за чаша капучино и опитах жестоките еклери, направени на място – нито твърде малки, нито твърде големи, просто достатъчни; нито прекалено сладки, нито безвкусни, просто перфектни. Предлагат се в сезонни вкусове (например смокини през лятото, тиква и круша през есента), както и класически такива, които освен че са с дяволски yum фактор, са и супер инстаграмабъл. Поднасят ги в запомнящи се бъбрековидни легенчета, които триото зад Coffee Syndicate – Андон, Борис и Велимир, открива в склад за военно имущество.

Казано иначе, всеки път държиш в ръцете си нещо, което съществува от преди поне петдесет години. Доста яко.

Интериорът е минималистичен, а част от пространството е обзаведено със спасени от скрап предмети, пълни с история.

Освен с ароматно кафе (100% арабика, смес от Бразилия и Етиопия), какви ли не авторски напитки (Велимир е национален шампион по latte art на България) и божествените еклери, Coffee Syndicate впечатлява с изключително приятна атмосфера и минималистичен винтидж стил. Неведнъж съм споменавала, че обръщам специално внимание и особено ценя местенца с разчупен, обмислен, нетемплейтен интериор. Разговаряйки с Андон, разбрах, че интериорът на Coffee Syndicate в по-голямата си част е негов принос – любителски, но страшно добър. Също както бъбречетата, други елементи като столовете и лампите са със същия ретро произход и придават на пространството готин хипстър дух, който аз лично обожавам.

Моето любимо местенце в Coffee Syndicate е барът с бели плочки, в средата на който е вградена вана с разновидни кактуси. Обичам да сядам там, да се наслаждавам на чаша капучино и да търся форми сред бодливите растения (ако се загледате в едно от малките кактусчета, ще видите, че прилича на слонче). Тази част от заведението е замислена и като coworking space, където можеш да работиш, докато отпиваш перфектно забъркан коктейл например или качествено кафе.

What's Your Reaction?
Awesome
5
Excited
0
Great
0
Not Sure
1
Scroll To Top