#5любими

#5любими: юни

#5любими е миш-маш поредица, която обаче е имала шансът да “види бял свят” точно веднъж през януари. В същността си тези блогове трябва да служат като месечен ъпдейт, хайлайтващ най-вълнуващите и любопитни изживявания, спотове и неща за месеца. Очевидно е, че не ми се получава особено добре, но пък ако четете тези редове – значи най-сетне съм надвила мързела и съм успяла да довърша поредния започнат опит за петте любими през юни.

Ще започна с едно мееега яко преживяване – рисуване с вино в арт ателието DaliVino. В София вече има няколко такива местенца, където можеш да разкриеш артистичните си умения под ръководството на майстор художник и в неизменната компания на чаша ароматно вино – като всеки себеуважаващ се артист 🙂 Този експириънс е едновременно предизвикателство и релакс, защото си супер съсредоточен върху артистичната си дейност и мислите ти “бягат” от проблемите на ежедневието. Доста съм се чудила как така картините на всички се получават толкова добре и такива страшни таланти ли ходят по тези събития, а пък тайната се оказа: всичко е красиво, когато е в далечен план. Донякъде в кръга на шегата, донякъде самата истина – ходила съм два пъти и двете картини са достатъчно приятни за окото, за да си ги закача на бялата стена вкъщи. Предупреждавам обаче, че съществува опасност от пристрастяване – вече съм си харесала поне три картини от програмата за юли и си търся креативно другарче за компания.

 

Преминаваме към друг мой адикшън, наречен I’m a sucker for чанти и бижута. През май месец се възползвах от епичните намаления във Fashion Days и си поръчах не една, не две – ЧЕТИРИ чанти. В крайна сметка върнах едната, защото на живо не ми допадна толкова (кудос на Fashion Days за лесната и удобна опция за връщане). По принцип не съм фен на онлайн пазаруването, което всъщност е добре, защото иначе банковата ми сметка постоянно ще е на минус. Обаче не успях да се въздържа и да си поръчам и супер тренди сет с мидички от Under The Sun, който е почти нон-стоп част от аутфита ми.

 

Като си говорим по момичешки, съвсем в реда на нещата е да спомена първия брой от принт изданието на Момичетата от града. Блогът на Момичетата е един от малкото, които следя редовно, затова ми беше супер интересно да разгледам печатните им материали. Планират общо четири едишъна годишно, които ще се разпространяват съвсем безплатно в любимите ни локации. Може да видите тук къде да откриете първото издание.

През юни имах и голямото удоволствие да бъда част от откриването на новия фууд трък ORYZA с балансирани рецепти от шеф Андре Токев, както и страхотната възможност да си говоря лично с него за вдъхновението зад новия концепт (йей).

 

Вижте още за ORYZA

 

И последно, но не на последно място – прекарах един мега вкусен следобед на юнския едишън на STREAT FEST-а на Bacchus Bulgaria. В рамките на два часа осъзнах, че (1) стридите не са моето нещо; (2) не съм достатъчно авантюристично настроена, че да пробвам изтънчения френски деликатес охлюви; и (3) сладолед с кюфтета не е оксиморон, а изненадващо вкусна комбинация.

 

 

През юни особено ме впечатли и минисериалът “Чернобил” на HBO, който впрочем успя да се превърне в сериала с най-висок рейтинг в телевизионната история още при излизането на третия епизод. Чувала съм истории за инцидента в ядрената електроцентрала, нашите са ми разказвали как в България изобщо не са знаели за случилото се, а манифестацията за 1-ви май в София се е провела под капките на радиоактивен дъжд. Темата ме заинтригува и се позачетох, та стана ясно, че в сериала има доста художествена интерпретация. Въпреки това събитията са предадени добре и пред зрителя, сиреч за нас, се разкрива една планетарна, общочовешка трагедия и стъпките, довели до нея. Силно препоръчвам да се позаинтересувате и да изгледате сериала, ако още не сте.

 

Последвайте ме в Инстаграм за още daily неща & брънч inspo

 

 

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *