Now Reading
5 идеи за брънч през уикенда

5 идеи за брънч през уикенда

Съботно-неделният брънч се наложи като малка (но за сметка на това висококалорична)  традиция, която понякога споделям с приятели, а понякога й се наслаждавам сама. Понеже съм от онези хора, на които сънят все не им достига в работните дни, идеята да се излежавам в леглото до обяд през уикенда и след това се поглезя с късна и вкусна закуска в някое уютно градско местенце супер много ми харесва.

В следващите редове ви разказвам кои са любимците ми за брънчване през уикенда и ви давам отговор на най-актуалния въпрос в почивното утро – какво ли ми се хапва днес? 

 

Домашни мекички във Фабрика Дъга

 

Фабрика Дъга определено ми е фаворит за съботно-неделен релакс с брънч вкусотия под формата на две ароматни и бухнали мекички в комбо с перфектна доза кофеин. Обикновено се спирам на кафе лате или капучино, а през горещите летни дни напитката винаги е айс. И двете локации на Фабриката ми допадат – едната повече от другата в зависимост от настроението ми. Оригиналното заведение на улица “Веслец” сякаш е по-често посещавано от туристи, докато във Фабрика Дъга 2 на улица “Шейново” настроението е по-чил.

 

Локация: Фабрика Дъга

 

Вижте още за Фабрика Дъга

 

Пухкави бухтички в Старата госпожа

 

Няма нищо по-хубаво от бухтите на баба… освен бухтите на Старата госпожа. Обилно поръсени с пудра захар отвън, пухкави и топлички отвътре – всяка хапка е божествено удоволствие. За всеки, който ми е разглеждал фийда в Инстаграм, не е тайна, че обожавам да си прекарвам почивните уикенди в Старата госпожа с чаша брилянтно капучино и късна закуска според настроението. И как не? Интериорът е истинска наслада за окото, а с разнообразното брънч меню винаги си тръгваш сит и доволен.

 

Локация: Старата госпожа

 

Сладки пържени филийки в Компанията

 

Ако бухтите са наложена бабина рецепта, то пържените филийки винаги са били специалитет на мама. Ароматът на пържени филийки ви завежда право в Компанията, където ще ви посрещнат с усмивка и горещо капучино и ще ви изпратят със заситен апетит. Интериорните решения пък са супер арт – огромни прозорци, заобиколени от дървен бар с високи плетени столчета и примигващи лампички… Какво повече може да иска човек от неделната брънч дестинация?

 

Локация: Компанията

 

Сладоледена гофрета в Бохо

 

Животът по бохемски си има цена и тя е няколко хиляди калории в края на уикенда. Всичко това обаче губи значение, когато сервитьорът ти поднесе вълнуващо изглеждащи гофрети, покрити с резенчета плодове, топящ се шоколад и топка сладолед. Отворената градина на Бохо пък му носи бонус точки в категорията “перфектен брънч спот за горещите летни уикенди”.

 

Локация: Бохо

 

Орехово-бананови палачинки в Cafe Parallel 43

 

Има уикенди, в които ти се иска да не превърташ играта с калорични вкусотии – и все пак не ти се хапва редовното мюсли в старата купичка със счупена дръжка. В тези (при мен редки) случаи идеалното решение за здравословен брънч е Cafe Parallel 43 с мега вкусни орехово-бананови палачинки.

 

Локация: Cafe Parallel 43

 

Вижте още: топ 3 места с вкусни палачинки в София

Последвайте ме в Инстаграм за още брънч идеи

 

What's Your Reaction?
Awesome
1
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
Scroll To Top