Now Reading
топ 3 места с вкусни палачинки в София

топ 3 места с вкусни палачинки в София

Едни от любимите ми спомени от детството са безгрижните летни утрини, когато с нашите се разхождахме из крайморските улици на Китен и Приморско в търсене на най-добрите палачинки… от онези, дето сякаш са безкрайни и са толкова вкусни, че ти се иска наистина никога да не свършват.

Десетина години по-късно съм си все същият любител на палачинките и не пропускам да ги опитам, когато присъстват в менюто на брънч дестинацията за уикенда. А пък това са няколко любими спота в София, където ще откриете три вида различни и мега вкусни палачинки.

 

Мини палачинки в Wonderland

 

Wonderland е новото брънч местенце в града, което посещавам често и винаги си тръгвам с усмивка и доволно натъпкан стомах. Въпреки че не е задължително, препоръчвам да си направите резервация, за да сте спокойни, че ще откриете свободна масичка. Прекрачвайки прага, усещането е за една друга, идилична брънч реалност, където всичко е прекрасно, уютно и покрито с вкусна глазура. Менюто е различно всеки уикенд, което значи, че трябва да ги следите зорко в Инстаграм, за да сте на линия, когато предлагат божествените си мини палачинки.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ILIYANA || based in sofia (@happytwentysomething) on

 

Американски палачинки в CAVA

 

Първият път, когато опитах американски палачинки, беше в общежитието ми в Холандия през далечната 2014 – имах съквартирант (адски мило момче) от Канада, който ни изненада с домашно приготвена закуска. В София американски палачинки можете да откриете в CAVA на улица “Парчевич” – на вкус бяха супер, а мен лично ме впечатли и начинът, по който бяха презентирани.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ILIYANA || based in sofia (@happytwentysomething) on

 

Oрехово-бананови палачинки в Cafe Parallel 43

 

Пробвала съм се да си приготвям бананови палачинки вкъщи, обаче винаги са се нуждаели от повечко дресинг, за да са сносни за хапване. Под влиянието на тези (неуспешни) домашни опити си мислех, че този тип веган закуска просто не е за мен – докато не опитах орехово-банановите палачинки в Cafe Parallel 43. Поднесени със свежи плодове и чаша капучино – не мога да си представя по-вкусна и същевременно guilt-free брънч комбинация.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ILIYANA || based in sofia (@happytwentysomething) on

 

Като заговорихме за американски палачинки, адски ми липсва едно супер приятно местенце в Оборище, където правеха наааай-вкусните такива – Percolate Coffeeshop. В Компанията на улица “Оборище” съм хапвала доста вкусни френски палачинки. Набелязала съм си да опитам също Creperie Confiture на улица “Цар Иван Шишман”, където май има богато разнообразие за любителите на сладки и солени crepes. Ако пък си падате по уютните утрини с домашен брънч по пижама, тогава може да пробвате рецептата на Алис (@mademoiselleaia) за здравословни рикотени палачинки.

 


Давайте още идеи за брънч места с палачинки в коментарите или на лично в Инстаграм.


Вижте също: любимите ми брънч дестинации на улица “Оборище”
What's Your Reaction?
Awesome
0
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
Scroll To Top