#скоровграда

#скоровграда: 10-16 юни

Лятото ми е толкова любимо – слънчеви утрини, безкрайни усмихнати дни и онова особено усещане за безгрижие, което чакаш винаги с нетърпение. Мечтая си да се събуждам до ръба на морето – със сламена шапка и чаша студено фрапе, да позволя на лятото да ме обгърне в своята безоблачна романтика. Докато се отдавам на разни такива мечтания, в града се случват мега интересни ивенти – и понеже

тайната на щастливото лято

е да правиш повече спомени

и по-малко планове

споделям ви ги, за да им се наслаждаваме заедно.

 

Фууди

Фууд фестовете са (още една) причина да обожавам летния сезон – ако не успяхте да се класирате за strEAT fest-а на, градът ви дава втори шанс с Hellmann’s Food Fest този уикенд. Най-добрите в столичния стрийт фууд (разбирайте Street Chefs, Urban Table, Boom Burgers, Skaptoburger и още) са подготвили апетитни комбинации със сосовете на Hellmann’s за ценителите на добрия вкус.

добави към календара


Street Chefs ни канят на тематично събитие, което лично аз си добавям към календара моментално. Всеки четвъртък от 13 юни до 4 юли ще ни гощават с yummy мултинационални ястия, а първият ивент от серията е посветен на азиатската стрийт кухня. Ако сте чели статията #топ 3: must-watch документални филми на Netflix, вече знаете защо ми е толкова развълнувано.

добави към календара


До Бразилия едва ли ще стигна това лято, затова пък до бразилския фест на 14 юни в BarDak -2 – със сигурност. Ще има традиционни ястия, музика и танци – какво повече да иска човек?

добави към календара


В неделя (15 юни) КОТО също ще ни отведе на интернационално кулинарно пътешествие с неделен стрийт фууд брънч – от Мексико през Банкок до стария континент и обратно.

добави към календара


Моите умения за wine-tasting се изчерпват с това, да кажа виното ми е сладко или горчиво. За онези от вас, които имат по-задълбочени познания и могат да оценят качественото вино, Grape Central ще ви очакват на 11 юни на винена среща със селекция от по-различни вина от пулийската изба.

добави към календара

 

Парти

Лятото винаги е равно на парти. Тази седмица даваме старт на купонджийския сезон в Beach Bar-a със Summer In The City: Desy & The Shiny Stockings (12 юни), продължаваме с алтернативна рок музика в Маймунарника (15 юни), а в неделя ще чилваме на Голямата поляна в Южния парк с третото издание на Радио Парк Фест.

 

Полезно

Единственият недостатък на лятото са… работните дни, прекарани в офиса. Ако имате възможност да работите дистанционно, грабвайте си лаптопите и право към парка Заимов, където цяла седмица от 9:00 до 18:00 ще ви очаква Офис на открито от Теленор.

добави към календара


Ако още не сте ме последвали в Инстаграм, можете да го направите тук,

за да сте in the loop какво се случва в града и кои са най-добрите софийски местенца за брънчване.

 

заглавна снимка: Amy Shamblen, Unsplash

 

  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *