Now Reading
#5любими: януари

#5любими: януари

В последните месеци чертах таблици, създавах си графици и правих какви ли не тотално неуспешни опити да пиша по-редовно в блога, но единственото, което се случи, беше едно осъзнаване. Когато трябва да свърша нещо, автоматично превключвам на режим прокрастинейшън и в крайна сметка не постигам нищо. Затова ще го карам по-чил и ще ви споделям топ 5 на нещата, които са ме впечатлили или са оставили позитивна емоция у мен през изминалия месец. Предполагам, не е изненада, че брънчът заема челно място.

Ето какво се нареди в класацията за януари, която, предупреждавам, е адски рандъм, което май перфектно ме описва като човек – малък хаос в подредената вселена 😉

Уютният брънч с американски палачинки в Cava

Със своя модерен и разчупен интериор, вкусни предложения и приятна атмосфера Cava определено се превърна във фаворит в категорията #ГрадскиНаходки. Локацията също е доста удобна – заведението е сгушено в малка и тиха уличка в баш центъра. А пък аз си падам по малките и тихи градски улички, защото са перфектната комбинация от уют и живост. Та, за брънча в Cava – през уикенда предлагат специално брън меню от 11:00 до 15:00 ч. За любителите на по-healthy храненето е предвиден авокадо тост, а тези като мен, които се отдават на yummy изкушенията в неделното утро, могат да се насладят на красиво поднесени американски палачинки с кленов сироп и ягодки. No regrets there, by the way.

Адрес: улица “Петър Парчевич” 52

Горещият шоколад с портокалови кори в Made In Blue

Пак е неделя и с моя любим partner in crime се оказахме пред старата дървена къща в сърцето на града, която просто няма как да пропуснеш. Защото е синя. Онова красиво и наситено синьо. Само вратите й са боядисани в ярко жълто. Готино, нали? Интериорът е изцяло издържан на принципа: колкото по-старо, толкова по-добре. На мен лично ми допадна миксът от vintage елементи, шарени мебели, диванчета с мека тапицерия с цветни орнаменти, дървени масички с кокетни вазички, стара дървена дограма – създава се уютно и старовремско усещане, все едно си си вкъщи и си приказваш с любимата приятелка. Разликата е, че вкъщи надали ти поднасят божествено вкусна крем супичка и горещ шоколад със също толкова прекрасен вкус.

Адрес: гр. София, улица “Юрий Венелин” 6

Невероятното кафе лате и домашни американски палачинки в Percolate

Percolate е едно от любимите ми местенца в града поради няколко причини: 1) екипът е страшно мил, отзивчив и приятелски настроен; 2) интериорът се отличава с онази елегантност, която носи само простотата; 3) кафето и отличителните американски палачинки са истинска наслада за небцето. Бях си приготвила книжка за четене, но всъщност не успях даже да я отворя, тъй като през цялото време бях приятно ангажирана в приятелски разговор с Илонка (собственичка на заведението) и една от нейните редовни посетителки. Мога да твърдя, че си тръгнах изпълнена с позитивизъм, добре нахранена и с поне един последовател повече, хаха.

Адрес: гр. София, улица “Професор Асен Златаров” 19

И за да не си помислите, че само вися по заведения… Netflix (and not so) chill сериалът You и документалният филм за Тед Бънди

Тук нямам какво толкова да кажа, освен че си струва да се изгледат. И двата са крийпи по свой си начин. Сериалът You разказва историята на Джо – или поне за мен през цялото време по-психо образ на Дан Хъмфри от Gossip Girl. Не ме бива в ревютата на филми, затова ви препращам към статията на GoGuide по темата. Това, което ме впечатли в сериала и ме накара да се замисля, е доколко познаваш даден човек извън рамките на социалните мрежи от една страна, а от друга – колко уязвими ни правят те всъщност.

Книгата “Малък наръчник по хюга”

През 2019 си поставих за цел да прочета 50 книги и “Малък наръчник по хюга” бе първата от тях. За тези от вас, които не са запознати с термина, хюга е уют, спокойствие, хармония. Самата дума е трудна за превеждане, тъй като няма едно-единствено проявление. Хюга е онова приятно усещане, когато пиеш чай в леглото, а навън е натрупал сняг; хюга е също така уютна вечер, споделена с приятели и чаша вино. Книжката ми напомни на културен гайд, който те потапя в ежедневието на датчаните, но и на практичен наръчник за щастлив живот. Определено ме вдъхнови да превърна личното си пространство в по-хюга. Осъзнах, че личната ми житейска философия всъщност доста съвпада с философията на датската хюга – щастието е малките неща.


А какви бяха вашите топ 5 моменти от миналия месец? Споделете ми в коментарите или пък ми пишете да си поговорим в Инстаграм.

What's Your Reaction?
Awesome
1
Excited
0
Great
0
Not Sure
0
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top